Pronađi članak:

27. 12. 2019.

Ovo su najprodavaniji telefoni u trećem tromesečju



Najnoviji podaci iz Counterpoint Research-ovog Market Pulse izveštaja pokazuju da je iPhone XR, kompanije Apple, najprodavaniji telefon tokom trećeg tromesečja 2019. godine, sa ukupnim tržišnim učešćem od tri procenta.

Tačnije, iPhone XR vodećupoziciju drži još od svoje objave u četvrtom tromesečju 2018. Uz iPhone XR i iPhone 11 se takođe našao na Top 10 listi uređaja po tržišnom učešću i to na petom mestu sa 1,6% tržišnog udela.




Na listi 10 uređaja sa najvećim učešćem na tržištu, nalaze se tri modela iz Samsungove A serije, koja je poznata po pristupačnoj ceni i odličnim karakteristikama. Tri telefona na Top 10 listi ima i Oppo, a ovo je najviše zahvaljujući jakoj prodaji u Kini i drugim okolnim regionima.

Zanimljivo je da je, u poređenju sa prošlom godinom, broj premijum uređaja na listi pao sa pet na samo tri. Prema navodima Counterpointa, razlog ovoga leži u poboljšanju specifikacija telefona iz srednjeg segmenta. Tako najveći broj najnovijih telefona iz srednjeg segmenta nudi bolji odnos cene i performansi/karakteristika nego stariji premijum modeli.

U budućnosti se na Top 10 listi očekuje i više telefona sa 5G podrškom, kako mreža naredne generacije bude bivala sve bolje prihvaćena globalno.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: Benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: