Pronađi članak:

29. 7. 2021.

Apple zabeležio rekordan kvartal, prodao 50% više iPhone-a nego prošle gofineApple je objavio poslovne rezultate za 3. fiskalni kvartal, iz kojeg je vidljivo da su prihodi u odnosu na isto razdoblje prošle godine porasli za čak 36%. Za ovakav rast najzaslužnija je, očekivano, prodaja iPhone-a, koji je isporučen u 50% više primeraka više nego u trećem kvartalu prošle godine.

>Ukupni prihodi kompanije u ovom tromesečiju iznosili su 81,41 milijardi dolara, od čega se na iPhone odnosi 39,57 milijardi. Prodaja Mac računara Apple-u je osigurala 8,24 milijardi dolara prihoda, a iPad-a 7,37 milijardi. Apple Watch i AirPods zaslužni su za 8,77 milijardi dolara, a sektor usluga čak 17,48 milijardi, što je 33% ukupnih prihoda kompanijeIpak, nakon objave rezultata, dionice Apple-a na NASDAQ bezi pale su za 1,49%, što je rezultat najava da se u sledećem kvartalu očekuju poteškoće sa isporukama zbog globalne nestašice čipova.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: