Pronađi članak:

5. 7. 2021.

YouTube opcija "slika u slici" konačno stiže na iOS



Opcija Picture-in-Picture (Slika u slici) smanjuje video zapis na mali player koji možete pomerati na početnom ekranu i postavljati preko drugih aplikacija. Ova opcija je već duže vreme dostupna na Android uređajima.

YouTube aplikacija na iOS mobilnom operativnom sistemu će dobiti picture-in-picture opciju, pa će tako omogućiti korisnicima da u pozadini gledaju video snimke dok rade nešto drugo na svojim iPhone ili iPad uređajima.

Iako su iOS korisnici već duže vrijme čekali na ovu opciju, čini se da se ipak neće svi razveseliti. Naime, predstavnik YouTube-a, rekao je za MacRumors da je ova opcija trenutno dostupna svima onima koji su se pretplatili na Premium verziju aplikacije, dok će za one ''standardne'' korisnike, ipak stići nešto kasnije, i to samo na području Sjedinjenih Američkih Država.



Apple je dodao podršku za ovu opciju na iPadu sa iOS-om 9, a na iPhoneu s iOS-om 14, ali nikada nije radila u potpunosti ispravno.

Naime, slika u slici se na iPadu mogla koristiti jedino preko Safari web pretraživača, dok se na iPhone-u, kako prenosi The Verge, mogla koristiti periodično i samo uz kupovinu Premium opcije.

Trenutno nije poznato zbog čega je YouTube odlučio izbaciti ovu opciju samo za korisnike iz SAD-a, a sudeći po komentarima na MacRumors sajtu, malo je onih koji su u potpunosti zadovoljni s tom odlukom, ali i onom da će na početku samo pretplatnici moći da koriste opciju.

"Ne smeta mi što YouTube ograničava neke opcije za pretplatnike, ali pokušaj naplate nečega što je deo OS-a, uvek mi se činilo pomalo odvratnim", piše jedan čitatelj.

Valja istaknuti da iako Android korisnici iz celog sveta imaju ovu opciju već godinama, i dalje je mogu koristiti samo oni koji su platili YouTube Premium.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: bljesak

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: