Pronađi članak:

27. 11. 2021.

Apple će korisnike u određenim slučajevima upozoriti na hakerske napadeApple će slati hitna obaveštenja ljudima koji su meta napada hakera podržanih od strane države. Kako piše The Independent, ova će se opcija zvati "Apple threat notifications" i nudiće savete oko nužnih koraka koje treba preduzeti u takvom slučaju.

Obaveštenja će doći putem maila i iMessage-a, a kako se objašnjava, ovu vrstu napada mnogo je teže uočiti od onih "običnih" hakera. Većinom se upotrebljavaju kod ljudi "od posebne važnosti".Apple napominje kako se radi o manjem broju ljudi, koji verovatno i znaju da su pod rizikom takvih napada zbog posla kojim se bave.

"Za razliku od tradicionalnih cyber kriminalaca, napadi podržani od strane države targetiraju vrlo mali broj uređaja i vrlo su kompleksni i njihov razvoj košta milione dolara", pojašnjava se i dodaje da velika većina korisnika nikad neće biti meta takvih napada.

Moguće su i pogrešne detekcije napada, kao i to da se svaki napad neće moći registrovati, napominje se.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: