Pronađi članak:

11. 1. 2022.

Apple ne želi da učestvuje u metaverse-u



Prema najnovijem newsletteru Bloomberg-ovog novinara Marka Gurmana, koji citira izvor iz Apple-a, kompanija iz Cupertina je odbacila ideju o učestvovanju u razvoju metaversea, odnosno ne namerava da se pridruži drugim proizvođačima headsetova, hardvera i softvera koji su napaljeni na Facebook-ovu inicijativu stvaranja virtualnog sveta koji će biti pandan stvarnom.

To znači da Apple ne namerava da svoj budući headset za mešanu stvarnost (MR) o kojem već dugo kruže glasine staviti na raspolaganje Facebook-ovom VR sistemu.



Apple-ov headset bi prema dosadašnjim glasinama trebao da izađe tokom ove godine, navodno sa prilično impresivnim specifikacijama koje uključuju 4K rezoluciju po oku, tracking kamere iznutra prema spolja, a najvećim delom će biti fokusiran na developere uz cenu od 3.000 dolara, što znači da baš i neće biti namenjen običnim korisnicima.

Ako je Gurmanova informacija tačna, to znači da Apple ne želi da uskoči na Facebook-ov voz za VR budućnost.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

1 коментар:

  1. Wynn Specials 2021 | Exclusive Deals & Free Bonuses bk8 bk8 sbobet ทางเข้า sbobet ทางเข้า 2717circa hotel opening date - LACBET.COM

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: