Pronađi članak:

6. 4. 2022.

Apple planira da uvede pretplatu na uređaje



Slično kao što Apple naplaćuje korisnicima mesečnu naknadu za korišćenje svojih usluga, u novom izveštaju kaže se da kompanija radi na nečem sličnom za iPhone i druge hardverske proizvode.

Ljudi upoznati sa ovim pitanjem obavestili su Bloomberg da je Apple-ov plan trenutno u fazi razvoja. Osobe koje su obavestile izvor o ovim planovima zatražile su da njihov identitet ostane anoniman. Baš kao što korisnici plaćaju mesečnu ili godišnju naknadu za korišćenje aplikacije ili bilo koje druge usluge, isti pristup će se primeniti i na posedovanje iPhone-a ili iPad-a.



U SAD, kupci mogu da nadograde na svoj željeni iPhone koristeći iPhone Upgrade Program i dobiju noviji model svakih 12 meseci. Očekuje se da će nova usluga pretplate na hardver biti pokrenuta do 2022. ili 2023. godine, u zavisnosti od toga kako se stvari odvijaju. Ova usluga bi mogla da se poveže sa Apple One i AppleCare paketima.

Prema Bloombergu, ova usluga pretplate na hardver će biti Apple-ov „najveći do sada” podsticaj u prodaji. S obzirom na to kako je inflacija uticala na svet i ograničila kupovnu moć kupaca, postaje sve teže kupovati potpuno novi iPhone, iPad ili još skuplji Mac model uz plaćanje unapred.

Iako usluge operatera omogućavaju korisnicima da plaćaju mesečnu naknadu za iPhone, to se ne odnosi na Mac računare ili druge proizvode, tako da će ova usluga prvenstveno služiti onima koji nemaju finansijskih mogućnosti da odmah plate malo bogatstvo za nabavku najnovijeg hardvera.

Ova usluga pretplate na hardver bi lako mogla da omogući Apple-u da poveća vlasništvo nad različitim proizvodima, istovremeno povećavajući usvajanje različitih operativnih sistema. Očekujemo da će usluga prvo biti dostupna u SAD, a zatim biti proširena na druge regione. S obzirom na to kako Apple uživa u velikoj prodaji u SAD, savršeno je logično pokrenuti uslugu u Sjedinjenim Državama.

Možda će Apple-ovi konkurenti uzeti u obzir napore kompanije i imati za cilj da obezbede nešto slično u narednim mesecima.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: