Pronađi članak:

11. 4. 2022.

Apple slučajno otkrio svoj novi dual punjač za iPhone



Apple nije baš poznat po dobrome u pogledu punjača za svoje telefone, kojih nema u paketu, skupi su i spori u odnosu na punjače u Android taboru. Svoj novi USB C punjač, prvi dvostruki slučajno su nakratko otkrili na službenim stranicama pa ubrzo povukli.

Za one koji to nisu znali, Apple je u mnogočemu prvi pa su tako bili i prvi koji su u ime zaštite okoline iz prodajnog paketa izbacili punjač za svoj iPhone.



Nakon inicijalnog zgražanja i ruganja konkurencije iz Android tabora, ubrzo su mnogi Android proizvođači pod istim motom počeli da uklanjaju punjače iz svojih prodajnih paketa.

Nije to jedino što Apple-u zamjeramo u tom pogledu. Naime, njihov iPhone se, između ostalog, puni značajno sporije od većine Android telefona danas pa i onih i po nekoliko puta jeftinijih.

Aktuelni iPhone 13 Pro i Pro Max tako podržavaju 27W punjenje, a originalni Apple 30W punjač košta 50$.

U međuvremenu su izgleda razvili novi 35W Dual USB-C punjač, kojeg nameravaju da ponude, ali službeno ga još nisu otkrili. Otkrio se kroz sad već povučeni dokument podrške na svojim stranicama. Pre no što su dokument uklonili, neko je uspeo da uzme iz njega sliku ispod.

Taj dvostruki USB C punjač će valjda moći puniti dva iPhone telefona odjednom. Podržavaće USB-C Power Delivery, a za koliko će se tako njih dva brzo puniti teško je reći. Svakako će to biti sporije, ali sa do sada poznatim 30W punjačem, koji iPhone 13 Pro Max do 100% puni za nekih 90 minuta.

Za sada se ne zna kad će Apple ovaj punjač i službeno ponuditi i po kojoj ceni.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: