Pronađi članak:

8. 4. 2022.

Popravaka FaceID-a na iPhone-u X uskoro bez zamene uređaja



Još u februaru je izašla vest da će ovlašćeni Appleovi serviseri moći da popravljaju FaceID na iPhone-u XS i novijim modelima bez zamene cijelog uređaja. Ta odluka stiže zahvaljujući TrueDepth Camera servisnoj opciji, koja može rešiti probleme sa otključavanjem telefona licem na pojedinim kompanijinim telefonima.

Kako saznaje MacRumors, Apple širi tu mogućnost i na stariji iPhone X iz 2017. godine, koji, podsetimo, nije bio deo prvobitnog popisa podržanih uređaja. Stara metoda popravka Face ID-a bila je zamena celog telefona sa drugim, što je kupcima sa AppleCareom najčešće bila sasvim prihvatljiva opcija.



Međutim, većina korisnika iPhone-a X verovatno ni nema AppleCare garanciju od kada je proizvodnja uređaja obustavljena 2018. godine, što bi značilo da ih potpuna zamena kod Apple-a košta oko 549 dolara ili nešto jeftinije ako se, naravno, odluče na kupovinu istog telefona sa oglasnika, prenosi The Verge.

Popravaka FaceID-a bez zamene celog uređaja na kraju rezultuje sa manje elektronskog otpada, a iako još nije poznata cena ovog "poduhvata", pretpostavlja se da će delovi koštati manje nego kupvina drugog telefona. Naravno, treba napomenuti da su neki neovlašćeni serviseri nudili uslugu popravke FaceID-a, uprkos komplikovanom procesu i činjenici da je ni Apple do sad nije nudio.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: