Pronađi članak:

27. 5. 2023.

iOS 17 donosi mnoge zanimljive opcijeiOS 17 stiže kasnije ove godine zajedno sa novim iPhone modelima, a nov izveštaj sada od generalno veoma pouzdanog Marka Gurmana sa Bloomberga otkriva neke detalje o tome šta možemo očekivati od sledeće verzije Apple-ovog operativnog sistema, osim unapređenja performansi uopšteno.

Možda najintrigantnija nova funkcija će biti mogućnost korišćenja zaključanog iPhone-a koji radi na iOS 17 kao pametnog displeja. Prikazaće se kalendar događaji, informacije o vremenskoj prognozi i obaveštenja u novom stilu koji podseća na nezavisni pametni displej.Ova vizija će navodno biti vidljiva samo kada je iPhone u horizontalnom položaju. Očigledna ideja iza toga je da uređaji budu korisniji kada su na vašem radnom stolu ili noćnom ormariću. Pozadina će biti tamna sa svetlim tekstom radi lakše čitljivosti kada je ova funkcija aktivirana.

Navodno, Apple takođe radi na novom horizontalnom interfejsu za iPad, ali nije jasno kada će to biti dostupno, jer je kompanija nedavno bila spora u prenošenju novih iPhone funkcija na svoje tablete. Govoreći o tabletima, Apple navodno još uvek razvija jeftini tablet koji se magnetno može pričvrstiti na zidove i držače, iako se kaže da se to odvija vrlo sporo.

Aplikacija Wallet će dobiti neke "značajne promene" u iOS 17, a biće i poboljšanja u uslugama lokacije, kao i nova aplikacija za vođenje dnevnika koja je dizajnirana za "dodavanje beleški i jači društveni element uređaju". Očekujte nove funkcije za zabeležavanje raspoloženja i rešavanje problema sa slabim vidom, kao i prelazak Health aplikacije na iPadOS.

Konačno, AirPlay bi mogao imati mnogo veću ulogu u hotelima i "drugim mestima koja nude televizore i zvučnike", a sama funkcija će biti unapređena (mada nije jasno kako) u narednoj verziji Apple-ovog mobilnog softvera, zajedno sa SharePlay funkcijom.

Očekuje se da će Apple predstaviti iOS 17 na svojoj Svetskoj konferenciji za programere 5. juna.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: