Pronađi članak:

25. 7. 2023.

Korisnici iPhone-a u Velikoj Britaniji izgubiće iMessage i FaceTime?



Apple razmatra mogućnost onemogućavanja dve ključne funkcije na svojim iPhone uređajima u Velikoj Britaniji. Platforme iMessage i FaceTime mogu biti onemogućene u ovoj regiji zbog aktuelnih regulatornih problema.

Kompanija sa sedištem u Cupertinu je u opoziciji prema novom Zakonu o bezbednosti na internetu, slično kao WhatsApp i Signal. Ukoliko niste upoznati, britanska vlada planira da predstavi Zakon o bezbednosti na internetu, koji će regulisati servise za razmenu poruka. Drugim rečima, vlada će praktično moći da nadgleda vaše poruke kako bi otkrila materijal koji prikazuje seksualno zlostavljanje dece (CSAM) i druge ilegalne sadržaje.



Zakon o bezbednosti na internetu takođe želi pristup porukama zasnovanim na enkripciji na kraju korisnika. Ovaj zakon je već naišao na kritike od strane WhatsApp-a i Signal-a, koji su takođe povukli svoje usluge iz zemlje. Sada se čini da će i Apple ukloniti usluge iMessage i FaceTime jer odbija da napravi posebne promene za samo jednu zemlju koje mogu uticati na njegove sigurnosne funkcije. Ako zakon stupi na snagu, predstavljaće najveću pretnju po pitanju sigurnosti podataka i privatnosti građana Velike Britanije.

Trenutno je Zakon o bezbednosti na internetu u fazi konsultacija u trajanju od osam nedelja. Tehnološke kompanije poput Apple-a nadaju se da će vlada uzeti u obzir njihove povratne informacije i revidirati zakon. Ostanite u toku jer ćemo vam pružiti ažuriranja kada budu dostupne dodatne informacije u vezi sa ovom temom.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: