Pronađi članak:

15. 3. 2024.

iOS 17.4 donosi veliku promenu za korisnike unutar EUApple sada distribuira iOS 17.4 korisnicima kompatibilnih iPhone uređaja. Pored toga, kompanija iz Cupertina takođe uvodi iPadOS 17.4 za kompatibilne tablete. Najnovija verzija softvera donosi mnoštvo novih promena i funkcija. Takođe se bavi Digitalnim tržišnim zakonom Evropske unije (DMA) koji uskoro stupa na snagu. Međutim, ove promene se primenjuju samo na korisnike u EU regionu.

Počevši od promena za korisnike Evropske unije, iOS 17.4 sada omogućava instaliranje aplikacija sa alternativnih tržišta. Korisnici će takođe moći da instaliraju drugi pretraživač sa alternativnim pretraživačkim motorima. Kada se ažuriranje instalira, korisnici će dobiti opciju da izaberu podrazumevani web pretraživač po svojoj želji. Dodatno, NFC je sada kompatibilan sa drugim aplikacijama za novčanike i bankarstvo. Nije više ograničen isključivo na Apple Pay.Sada, prelazimo na promene koje nisu specifične za EU. iOS 17.4 donosi automatske transkripte podcasta na engleskom, španskom, francuskom i nemačkom jeziku. Prikažu se puni tekst svake epizode koji se sinhronizuje sa zvukom. Ovo je veoma korisno za ljude sa oštećenjem sluha ili koji su gluvi. Korisnici takođe mogu da pretražuju teške reči ili fraze, a dostupne su i funkcije pristupačnosti poput veličine teksta, glasovnih komandi i još mnogo toga.

Apple je takođe dodao pet novih emotikona u iOS 17.4, među kojima su pečurka, feniks, limeta, polomljena karijola i pomeranje glavom. Korisnici iPhone 15 serije sada mogu proveriti broj ciklusa baterije i više detalja u odeljku Baterija. Siri sada može najaviti dolaznu poruku na bilo kom jeziku. Funkcija zaštite od krađe uređaja postaje jača jer povećava sigurnost na svim lokacijama. Osetljivi podaci ne mogu se pristupiti ili menjati ako se uređaj koristi na novoj lokaciji.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: