Pronađi članak:

17. 4. 2015.

Šta sve možete sa Apple Watch-om ako nemate iPhone



Apple Watch i iPhone su definitivno moćniji zajedno, ali Apple Watch je i kao zaseban uređaj koristan gedžet. Ako nemate iPhone, a planirate da uzmete Apple Watch, ili imate oba uređaja, a desi vam se da iPhone zaboravite kod kuće, evo šta sve možete da uradite samo sa satom.

Vreme




Pokazivanje vremena kao osnovna funkcija sate će i dalje raditi i moći ćete da nameštate alarme, tajmere, da vidite kalendar itd.

Bez iPhonea nećete moći da podešavate vreme sa globalnim standardom, ali to nije problem osim ukoliko ne planirate da mesecima budete daleko od iPhone-a, tada će vam biti potrebno štelovanje vremena.

Muzika i slike

Bez iPhonea sat može da pušta muziku koju ste prebacili na njega do 2GB prostora uz pomoć slušalica koje se povezuju preko Bluetooth konekcije.

Što se tiče slike moći ćete da listate slike koje ste prebacili na lokalnu iCloud Photo biblioteku do 75 MB.

Ostale pesme i muzika su na sigurnom ali ne možete im pristupiti dok ne povežete sa iPhoneom.

Fitnes

Ako se bavite nekom fizičkom aktivnošću iz pomož sata a bez iPhonea možete nastaviti da pratite otkucaje srca, broj koraka, broj stepenika i odnos sedenja i stajanja.

Te informacije se skladište na sat i kada se približite iPhoneu one će se sinhronizovati u Health aplikaciju.

Ono što ne možete sa satom bez iPhonea je da pratite distancu ili određenu rutu jer Watch nema GPS risiver.

Apple Pay i Passbook

Apple Pay radi bez iPhonea tako što se u sat skladište informacije o vašim kreditnim karticama. Kada aktivirate Apple Pay blizu NFC čitača nesmetano se vrši plaćanje.

Isto važi i za Passbok. U satu se sa iPhona prenose i skladište poklon kartice, avionske karte i ostale stvari koje podržava Passbok.

Šta ne možete: Internet, GPS, Siri

Dosta aplikacija se oslanja na iPhone tako da vam bez njega neće raditi Mail, Phone, Maps, Camera Remote, Weather i Stocks aplikacije koje su instalirane na satu. Oni zahtevaju ili internet (data) konekciju ili GPS signal koje Watch ne poseduje. Siri takođe neće raditi jer se oslanja na internet konekciju.

Aplikacije koje instalirate se za sada oslanjaju na iPhone i Watch samo pokazuje njihov interfejs. Trenutne informacije će biti sačuvane ali obaveštenja nećete dobijati niti će se vidžeti osvežavati. Zamislite kao da ste uključili Airplane režim na iPhoneu.

Politika Apple je jednostavna - Apple Watch nije nezavisna jedinica. Nema smisla u kupovini pametnog sata, ako nemate iPhone. Smart sat je nespojiv sa iPad, ili Mac računarom, on je povezan sa iPhone primenom opcije koja se pojavila u iOS 8.2 , a kroz isti rad, radi većinu svojih funkcija. Apple ne krije da veliki deo obrade podataka upravo leži na smartfonu, a sat prenosi samo svoje rezultate.

Puno zanimljivih i korisnih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: