Pronađi članak:

30. 11. 2023.



Rastanak Tima Kuka i Apple kompanije se bliži, gigant već planira ko će ga zameniti na mestu izvršnog direktora. Američki gigant već detaljno razmatra osobe koje bi mogle da dođu na poziciju izvršnog direktora, što govori da se rastanak Tima Kuka i Apple kompanije bliži

Rastanak Tima Kuka i Apple kompanije se bliži, gigant već planira ko će ga zameniti na mestu izvršnog direktora. S obzirom na to da je aktuelni izvršni direktor kompanije Apple još 2021. najavio da će verovatno napustiti kompaniju u narednih deset godina, gigant već sada ima detaljne planove o osobama koje bi mogle da ga zamene. Iako deset godina zvuči kao dugačak period, izgleda da se rastanak Tima Kuka i Apple kompanije sve više bliži i možda se desi brže nego što javnost očekuje.



Sam Kuk želi da sledeći Apple izvršni direktor bude neko iz kompanije, a upravni odbor već ima nekoliko kandidata za njegovu zamenu, piše Wccftech. Dok gigant pokušava da zadrži unutrašnja pitanja kompanije van očiju javnosti, informacije ipak cure u etar. Tajnost koju Apple pokušava na napravi, javnost je u velikoj meri kritikovala nakon što je Kuk nasledio Stiva Džobsa na direktorskoj poziciji.

Sada je i sam Kuk u intervjuu za BBC otkrio da se aktivno radi na njegovoj zameni, ali nije želeo da otkriva koje osobe su u pitanju. On kaže da njegova pozicija podrazumeva i pripremanje i obuku rukovodioca u kompaniji kako bi mogli da preuzmu glavnu poziciju.



Rastanak Tima Kuka i Apple kompanije se bliži, gigant već planira ko će ga zameniti na mestu izvršnog direktora. Ipak, iako je ranije najavio da će otići iz kompanije kroz deset godina, u intervjuu je rekao da „nema pojma koliko će još dugo ostati na ovoj poziciji“, uporno pokušavajući da kompaniju učini atraktivnom obavijajući oko nje veo misterije.

Za neke to možda upali, dok će za druge to biti samo još jedna stavka u Apple marketingu i njegovoj politici da pokušava da se razlikuje od drugih na tržištu. Sigurno je da će se Kukovom odlasku mnogi obradovati, jer to znači da dolazi možda sasvim nova era ove kompanije kakvu do sada nismo videli.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: