Pronađi članak:

3. 11. 2014.

Evo zašto Apple nikad neće napraviti jeftini iPhonePre prošlogodišnjeg predstavljanja novih Appleovih telefona, brojni su analitičari verovali kako ova kompanija, pod pritiskom Samsunga i drugih mobilnih kompanija, mora da promeni strategiju i predstavi jeftiniji iPhone s kojim će moći da bolje konkuriše na tržištima zemalja u razvoju.

Apple je zaista predstavio jeftiniji smartfon, ali njihov iPhone 5c i dalje je bio preskup u odnosu na konkurente, što je razočaralo mnoge analitičare, ali i ljubitelje ove kompanije koji su očekivali da će Apple napokon napraviti pristupačan iPhone.

Ipak, kao i svake godine pre, korisnici su navalili na iPhone 5S i iPhone 5c pa je Apple zabeležio rekordne prodajne brojke. Već tada iz ove su kompanije stavili do znanja da, bez obzira na stanje na tržištu, nikada neće predstavljati jeftine uređaje samo kako bi zauzeli što veći udeo na tržištu.To je sada i službeno potvrdio jedan od direktora marketinga Greg Josviak koji je na Code/Mobile konferenciji u Kaliforniji rekao kako Apple nema nikakvih planova da izaziva Google i Microsoft na tržištima jeftinijih uređaja, odnosno da, Apple nikada neće predstaviti jeftini iPhone ili Mac.

Njemu je jasno da, kada su u pitanju jeftiniji uređaji, Apple gubi bitku s Googleom, ali taj ih deo tržišta ionako ne zanima i kompanija je fokusirana na stvaranje “premijum” uređaja za manji broj ljudi.

“Govorili smo o nekim Appleovim greškama iz devedesetih i jedna od tih grešaka bila je razvijanje jeftinijih uređaja s kojima je Apple pokušao da osvoji što veći udeo na tržištu, umesto da smo pokušavali da napravimo uređaje koji će korisnicima omogućiti bolje iskustvo', rekao je Josviak i dodao kako se takva greška napravi samo jednom u životu i više je neće ponavljati.

Umesto jeftinijih uređaja s kojima bi osvojili veći udeo na tržištu, jedini je Appleov cilj da razvija najbolje proizvode koji će korisnicima omogućiti najbolje iskustvo, a Josviak veruje da, ako u tome uspeju, uvek će imati dobar deo tržišta.

Dok Appleov najjeftiniji smartfon (iPhone 5c) uopšte nije jeftin, Google je već predstavio neke jeftinije, ali izuzetno kvalitetne pametne telefone poput modela Moto G koji nudi odlične opcije po pristupačnoj ceni.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: