Pronađi članak:

26. 12. 2014.

Evo zašto Apple nije napravio iPhone 6 sa 32GB memorijeJedna od prednosti nekih pametnih telefona koji rade na Androidu u odnosu na Appleove telefone jest mogućnost korištenja memorijskih kartica s kojima se povećava količina dostupnog prostora na telefonu.

Kao što je dobro poznato, iPhone nema utor za memorijske kartice, tako da su korisnici ograničeni na samo na memoriju koju imaju na telefonu (moguće je podatke pohranjivati i na iCloudu i drugim internetskim servisima) te se većina korisnika odlučuje na kupovinu najpristupačnijeg modela sa 16GB prostora za pohranu podataka (dostupna memorija je manja jer dio zauzima operativni sustav).S obzirom na sve veću potrebu za memorijom (na telefonima se pohranjuje glazba, sve teže aplikacije, brojne fotografije i videozapisi), većini je korisnika 16GB premalo te je na dva nova modela iPhonea Apple povećao količinu dostupne memorije pa su sada dostupni i modeli sa 64 i 128GB. No, što se osnovnog modela tiče, količina memorije ostala je jednakih 16GB te su se nakon predstavljanja ovih telefona, brojni ljubitelji Applea pitali zašto ova kompanija, kada je već povećala količinu memorije na ostalim modelima, nije povećala količinu memorije i na osnovnom modelu.

Riječ je o malom Appleovom triku, objavili su na Huffington Postu te će zahvaljujući tom triku i manjoj količini memorije ova kompanija u 2015. ostvariti čak tri milijarde dolara ekstra profita. Naime, da je Apple ove godine u početni model ugradio 32GB memorije, za većinu prosječnih korisnika to bi bilo sasvim dovoljno memorije za njihove potrebe te ne bi niti razmišljali o kupovini skupljih modela s više memorije. Veliki broj kupaca iPhonea već posjeduje stariji model ovog telefona te su svjesni kako je 16GB memorije ipak premalo za pohranu svih aplikacija, fotografija i pjesama te će se zbog toga odlučiti na kupovinu modela s više memorije, kojeg će platiti sto dolara više.

Prošlih je godina za sto dolara više (odnosno 299 dolara uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora u SAD-u) bio dostupan telefon s 32GB memorije, a sada je za istu cijenu dostupan model sa 64GB memorije, što je dodatni mamac za kupce. U Cookovoj kompaniji do sada mogu biti iznimno zadovoljni s prodajom iPhonea 6 i 6 Plus, a očekuje se da će u posljednjem ovogodišnjem kvartalu ostvariti rekordnu prodaju i zaradu, kojoj će doprinijeti i povećana kupovina skupljih modela s više memorije.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: