Pronađi članak:

14. 3. 2015.

4G tehnologija u Srbiji od maja


Nova generacija mobilnih komunikacija - 4G, biće dostupna u Republici Srbiji početkom maja 2015. godine, a omogućiće bolju pokrivenost i brži internet.

Povodom završetka postupka javnog nadmetanja za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija u radiofrekvencijskom opsegu 1710-1785/1805-1880 MHz za teritoriju Republike Srbije, dr Milan Janković, direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, uručio je operatorima koji su učestvovali u postupku pojedinačna rešenja za korišćenje radio-frekvencija za dva radio-frekvencijska bloka širine 5 MHz.

Sva tri operatora Telekom Srbija, VIP Mobil i Telenor izvršili su finansijske obaveze uplatom od po 7 miliona evra u budžet Republike Srbije. U ime operatora rešenja su preuzeli: Slobodan Terzić za TELEKOM SRBIJA a.d., Marko Jović za VIP MOBILE d.o.o. i Goran Vasić za TELENOR d.o.o.UPDATE: 4G (LTE) je već stigao u aprilu! Sve o ovoj usluzi saznajte ispod:


Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: RATEL

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: