Pronađi članak:

27. 5. 2015.

Mozilla Firefox uskoro stiže na iOSGodinama su se brojni korisnici pitali zbog čega jedan od najpopularnijih, po mnogima i najbolji web preglednik nije dostupan na Appleovom mobilnom operativnom sustavu, sada se i to konačno menja.

Kako je Apple, kao što to mnogi cinično znaju reći, vrlo često "dovoljan sam sebi", tako je i po pitanju pregledavanja i učitavanja web stranica na njegovom iOS operativnom sistemu postavio pravila uz samo jednu poruku - ili tako ili nikako.
Konkretno, u pitanju su bili Nitro JavaScript i WebKit koje je, prema zamisli i "svetom pismu" ekipe iz Kupertina svaki preglednik koji je želio "upasti" na iOS morao je koristiti navedene engine, a kako to u Mozilli s Firefoxom nisu želeli prihvatiti, to je ujedno i odgovor zašto popularne lisice do sada nije bilo na iOS-u. Ipak, u Mozilli su shvatili da je šteta propustiti ogroman broj korisnika Appleovih mobilnih uređaja, pa su odlučili prihvatiti pravila igre.

Sve do pre par dana mogli ste zatražiti pozivnicu za iOS Beta Program Firefoxa, ali kako se (ne)očekivano prijavio ogroman broj korisnika, Mozilla je morala zatvoriti vrata i prijave više nisu moguće. Beta tester, dakle, više ne možete postati, ali ako vas zanima kako se odvijaju stvari i koliko će brzo Firefox napredovati prema tome da i zvanično bude dostupan na iOS-u, možete se pretplatiti na mailing listu sa novitetima koja se nalazi na ovom linku.

Bez obzira što mnogi sve češće nalaze brojne mane Firefoxu, činjenica je da se radi o popularnom web pregledniku i kao takav apsolutno zaslužuje da bude dostupan na iOS-u, ako ništa drugo, onda kao jedna od opcija. Kada se sve ispegla, da biste instalirali Mozilla Firefox na svoj iOS uređaj, jedini uslov je da na njemu imate minimalno verziju iOS 8.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: