Pronađi članak:

21. 7. 2015.

Apple patentirao solarno punjenjeApple je podnio zahtjev za zaštitu tehnologije koja bi koristila solarne ćelije u senzorima na dodir u svojim uređajima i računalima.

Iako je Apple poznat po tome da patentira svoje ideje, nepoznanica jest da li ćemo vidjeti ovu tehnologiju u novom iPhoneu ili se samo time “straši” konkurencija.

Apple sada ima više od 16 inovacija povezanih s solarnim punjenjem za buduće proizvode, od periferije, računala pa do samih smartphonea. Zanimljiva stvar je da se šuška kako bi ova tehnologija mogla zaživjeti već na novom iPhoneu 7, a koji bi omogućio ugradnju solarnih ćelija ispod zaslona osjetljivog na dodir. Novi iPhone 7 bi trebao imati i nešto veći ekran što još više ide u prilog ideji o solarnom punjenu uređaja.
Stariji modeli imali su malo prostora iznad i ispod ekrana za stvari kao što je “home” gumb, no novi bi model mogao ukloniti taj dio prostora, što bi ukazivalo na to da je upravo iPhone 7 idealan uređaj za novu tehnologiju.

Činjenica je da Apple traži nove načine kako poboljšati trajanje baterije, a ovo je samo jedan od mnogobrojnih ideja koje se nesumnjivo razvijaju u njihovim laboratorijima. Također, novi iOS9 ima i novu značajku koja ima mogućnost uštede baterije, odnosno produljenje trajanja baterije na način da se automatski gase pozadinske aplikacije koje troše resurse.

Sve u svemu, bit će zanimljivo vidjeti u kojem će se smjeru razvijati Apple i hoćemo li uopće vidjeti mogućnost punjenja uređaja putem sunčeve energije.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: