Pronađi članak:

14. 8. 2015.

Novi iPhone modeli bi mogli da imaju bežično punjenje



Mnogi iPhone korisnici već neko vreme žele opciju bežičnog punjenja na svojim uređajima pa iako je Apple patentirao par rešenja ni jedno još nije našlo svoj put do tržišta. To bi se uskoro moglo promeniti jer je Qualcomm nedavno imao novo otkriće u polju bežičnog punjenja.

Generalni problem kod bežičnog punjenja je bio taj što je bilo dostupno samo za uređaje sa plastičnim kućištima što je automatski diskvalifikovalo iPhone. Korporacija Qualcomm je nedavno objavila kako su njihovi inženjeri osmislili rešenje koje će dozvoliti bežično punjenje čak i kod uređaja sa metalnim kućištima. Do sada su bežični punjači funkcionirali na principu provodnog punjača koji bi zagrejao metalne objekte. Nova WiPower tehnologija bazira se na polju magnetne rezonance i omogućava istovremeno punjenje više uređaja sa različitim potrebama za punjenje. U prevodu za koju godinu bi na istoj površini za punjenje mogli puniti iPhone, iPad i Apple Watch.




Velik broj delova koje Qualcomm proizvodi našli su i svoj put do iPhone uređaja tokom godina (LTE modemi, baseband čipovi i slično). Za iPhone 6s je rano da dobije WiPower tehnologiju punjenja jer ona još nije tržišno dostupna, ali ostaje nada da bi je mogli koristiti budući iPhone modeli već naredne godine.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: