Pronađi članak:

31. 8. 2015.

Šta sve donosi novi iPhone



Apple je najavio poseban događaj koji je zakazan za 9. septembar u San Francisku, a šanse da je reč o predstavljanju novog iPhonea veoma su velike.

Šta zapravo znamo o novom smartphoneu koji će po svemu sudeći postati tzv. flagship uređaj poznate američke kompanije?




Ime

Ukoliko kreatori u kompaniji ispoštuju dosadašnje šablone, smartphone će se onda zvati iPhone 6S ukoliko telefon poseduje malene razlike u odnosu na šestu verziju. Ipak, ukoliko će novi telefon predstavljati malu revoluciju verovatnije je korišćenje naziva kao što je iPhone 7.

Veličina

Izveštaji sugerišu da će nakon dugogodišnjeg postepenog povećavanja modela smartphonea Apple zadržati dimenzije slične prošlogodišnjem modelu. Reč je o 4,7 inčnom ekranu na regularnom i 5,5-inčnom ekranu na „Plus“ modelu. Postoji šansa da će novi telefon biti neznatno deblji.

Materijal

Svi oni "problemi" sa savijanjem iPhona 6 i 6 Plus naveli su Apple da izradi novi model od čvršće legure aluminijuma.

Boje

Apple je iznenadio pre nekoliko godina kada je u paletu iPhonea uveo boje kao što su zlatna, srebrena i "svemirska siva". Ako je verovati špekulacijama kompanija će sada uvesti modele u rose gold varijanti.

Vreme objave

Apple tipično nove proizvode u prodaju pušta oko sedam dana nakon objave i obavezno u petak. Na primer, iPhone 6 je počeo da se prodaje 10 dana nakon prošlogodišnje objave. Imajući to u vidu, novi telefon će se u SAD-u u prodaji naći 18 septembra.

Karakteristike

Novi telefon će u poređenju sa prethodnikom posedovati bolji procesor i kameru. Izveštaji govore da će smartphone posedovati 12-pikselnu kameru koja će omogućavati snimanje u 4K rezoluciji. Ipak, opcija jakog pritiska displeja koja će pružiti nove mogućnosti (Force Touch) je ta koju ljubitelji Applea najviše isčekuju.

Vidimo se 9. septembra u 19h na prenosu!

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: