Pronađi članak:

30. 10. 2016.

Apple objasnio zašto MacBook nikada neće imati ekran osetljiv na dodir



Jedna od promena koju proizvođači laptopova prave ovih dana u njihovim proizvodima jeste ugradnja ekrana osetljivog na dodir. Ovo znači da korisnici mogu da imaju interakciju sa uređajem bilo tradicionalnim metodama sa tastaturom i mišem, ali i dodirivanjem displeja za navigaciju kroz sistem. Pitanje je, da li će Apple popustiti i objaviti laptop sa ekranom osetljivim na dodir?

U ekskluzivnim intervjuima za CNET razni rukovodioci kompanije su objasnili zašto ekran osetljiv na dodir kod MacBook laptopova ne dolazi u obzir. Fil Šiler je poručio da je ta ideja razmatrana pre nekoliko godina ali da je odbačena.




"Potrošili smo mnogo vremena razmatrajući tu funkciju pre nekoliko godina, i došli do zaključka da ako želimo da predstavimo najbolji računar, ne možemo da pokušamo da pretvorimo MacOS u iPhone" rekao je on, i dodao da sa druge strane ne može da pretvori iOS u Mac, pa je najbolje da sve ostane na svom mestu.

Ovo nije prvi put da je Apple odbacio ideju spajanja OS X/macOS platformi sa iOS operativnim sistemom. Šiler je poručio da bi tako nešto bilo gubljenje energije.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: