Pronađi članak:

26. 6. 2017.

Apple gradi džinovski MacBook u Čikagu



Ovde bi na kraju moglo da se radi o Apple prodavnici! Mada, mi smo malo skeptični. Na vrhu građevine u Čikagu koja je trenutno u izgradnji možda će biti ogroman Apple logo, pa ćete ako gledate odozgo možda pomisliti da je reč o MacBook-u zbog zaobljenih ivica.

Apple prodavnice obično su poznate po jedinstvenim arhitektonskim rešenjima. Na primer, imamo prelepu prodavnicu u Regent Street-u, ili onu u Dubai Mall-u koja je skoro otvorena. I spoljašnji i unutrašnji dizajn usko prate premijum status ove kompanije i sve što ona podrazumeva.




Prodavnica u Čikagu, u izgradnji, takođe daje sve od sebe da se razlikuje od ostalih građevina u okruženju: prodavnica od 1.858 m2 imaće ogromne staklene panele umesto zidova, a krov zgrade biće izgrađen od ugljeničnih vlakana, zajedno sa ogromnim Apple logom.



Prvi prikazi prodavnice su se pojavili 2015.godine, gde smo već tada mogli da vidimo arhitektonske osobine prerijskog stila, koga karakterišu blago iskošeni krovovi, znatno izbačene nadstrešnice, naglašene horizontalne linije, integracija sa pejzažem, i upotreba prirodnih materijala. Stakleni paneli napravljeni su od elemenata dužine 1.2 cm koji su spojeni u četiri sloja. Ako krajnji rezultat bude izgledao kao skica, moraćemo da skinemo kapu arhitektama.



Kompanija Foster + Partners, sa sedištem u Londonu, ovog puta je zaista prevazišla samu sebe. Zvanične izjave kažu da će najdeblji deo zida iznositi samo 1.2 cm, dok će najtanji deo biti 10 cm. Ovo stvara veoma lepu i provetrenu atmosferu u celoj konstrukciji; blago zaobljen krov i Apple logo na njemu mogu stvoriti osećaj kao da je kompanija napravila jedan gigantski MacBook. Možda će logo biti trajno postavljen na krovu, iako to nije bilo prvobitno u planu.



Nacrti prodavnice koji će uskoro biti predstavljeni obećavaju staklom obložen hram kompjuterstva blizu istorijskog Michigan Avenue mosta i velikog stepeništa koje će se širiti od nivoa ulice do šetališta reke Čikago na severnoj obali. […] Ovaj predlog zameniće prazan štand hrane poslovnog objekta u N. Michigan Aveniji, broj 401, prodavnicom površine 1,858 m2 koja će imati pogled na reku i flote brodića za razgledanje arhitektonskih znamenitosti.



Prodavnica će, naravno, imati svaku dizajnersku karakteristiku koju je kompanija već predstavila u prodavnici u San Francisku prošle godine, uključujući spoljašnji trg sa video bimom kog su jednostavno nazvali „Forum“. Za sada nemamo informaciju kada će tačno ovaj ogromni “MacBook” biti otvoren. Ako se slučajno zadesite tamo, obavezno je posetite, jer će to biti poprilično zadivljujuća znamenitost.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: