Pronađi članak:

28. 6. 2017.

Siri nikada neće biti inteligentna sa ovim stavom



Sa jedne strane, otvorena pozicija koja je upravo otkrivena u Apple-u je zaista zanimljiva, zbog nje ćemo dobiti pametnijeg asistenta. Sa druge strane, Siri nikada neće imati veštačku inteligenciju ako Apple uvek bude išao lakšim putem.

S obzirom na činjenicu da je Apple ogromna kompanija, uvek postoje otvorena radna mesta, nepopunjene pozicije, i stolice koje čekaju na nove zaposlene. Imaju zasebnu web-stranicu na kojoj se s vremena na vreme pojavi nešto smešno ili pak zanimljivo osim uobičajenih oglasa za posao inženjera. Oni koji proveravaju ovu stranicu mogli su 27. juna primetiti sledeći oglas za posao:




Siri Event Maven.



Poprilično je teško opisati šta to može da znači, ali u osnovi se radi o stručnjaku za Siri. Čak je i opis posla prilično cool: među ključnim kvalifikacijama postoje važne stavke, poput “mora se smatrati trend-seterom” ili “biti cool”.

U osnovi, cilj ove pozicije je da virtuelna pomoćnica postane pametnija, dodavanjem neplaniranih, viralnih događaja, šala i trendova za koje veštačka inteligencija nije dovoljna, jer zahteva smisao za humor i kontekst stvarnog sveta.



Ovo je takođe deo vesti koje vas mogu ostaviti malo razočaranima. Očekivali bismo da bi veštačka inteligencija budućnosti samostalno mogla pristupiti toj vrsti podataka putem procesa učenja. Isto tako, očekivali bismo da dolazi do zaključaka iz korisničkih navika, prirode postavljenih pitanja, pretraživanja weba i slično. Apple bi nekako trebao pronaći rešenje za to.

Nikada nećemo doći do stvarne veštačke inteligencije ako njene nedostatke krpimo prirodnom inteligencijom. To bi trebalo biti učinjeno kroz razvoj, a ne odabirom lakšeg načina. Naravno, može biti da nismo u pravu i preispitujemo običan oglas za posao, ali gledajući Sirine trenutne sposobnosti, lični asistent više podseća na pametniji program za prepoznavanje govora, nego na funkciju veštačke inteligencije.



Ipak, u najboljem slučaju, Apple naporno radi na nečem revolucionarnom u tajnim laboratorijima – barem bismo u to želeli da poverujemo.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: