Pronađi članak:

17. 12. 2021.

Apple predstavio aplikaciju sa kojom će poboljšati sigurnost korisnika - Android-a



Apple poslednjih godina želi da se istakne kao jedan od lidera kada je u pitanju privatnosti i sigurnost korisnika. Osim što su korisnicima svojih uređaja omogućili da saznaju kakve sve podatke za praćenje i oglašavanje koriste aplikacije koje preuzimaju na iPhone i iPad, dali su im i mogućnost da sami odluče žele li ili ne žele da aplikacije poput Facebook-a prate svaki njihov korak dok surfuju mrežom na tim uređajima.

Sada su otišli korak dalje i žele da povećaju privatnost i sigurnost korisnika - Android-a. Ove nedelje tako su lansirali aplikaciju za mobilne uređaje koje pokreće Google-ov operativni sistem i koja se može preuzeti na prodavnici Play. Aplikacija je nazvana Tracker Detect i putem nje korisnici će moći skenirati nalazi li se u njihovoj blizini uređaj za praćenje poput npr. Apple-ovog AirTag-a ili sličan tracker.



Prilikom najave aplikacije iz Apple-a su komentarisali kako podižu lestvicu kada je privatnost korisnika i industrije u pitanju te se nadaju da će i drugi slediti njihov primer.

Kako smo ranije pisali, Apple-ov AirTag koriste pljačkaši kako bi pratili i ukrali automobile, a uvek postoji mogućnost da ih neko iskoristi i za praćenje ljudi njihovim postavljanjem u vozila, torbe ili slično. Kako se to ne bi dogodilo, trebala bi pomoći nova Apple-ova aplikacija. Tracker Detect će, dakle, proaktivno tražiti nalazi li se uređaj za praćenje u blizini i, ako se on kreće sa korisnikom duže od deset minuta, što je znak da ga je neko postavio i prati tu osobu, oglasiće zvučni alarm. Takođe, aplikacija će pomoći u pronalaženju tog uređaja za praćenje, kao i u njegovom onesposobljavanju.




Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: