Pronađi članak:

17. 12. 2022.

Apple sledeće godine mora da dozvoli instalaciju aplikacija van App Store-aUz to što će kroz par godina biti prisiljen da promeni Lightning standard na iPhoneu u korist USB-C priključka, Apple će morati da otvori svoj App Store alternativnim prodavnicama aplikacijama.

Kad je Apple u pitanju, ovo je zaista veliki korak, budući da je njegova trgovina do sada predstavljala jedini način instalacije aplikacija na vaš iPhone. Skladno najnovijoj direktivi Evropske komisije, Apple će tako sledeće godine morati dati mogućnosti instalacije aplikacija putem 3rd party prodavnica, kao što je od samog starta slučaj u Android ekosistemu.Ovo bi trebalo da podstakne ubrzan razvoj i pojača konkurenciju među proizvođačima aplikacija, ali za sobom povlači i određene bezbednosne rizike, baš kao što je slučaj na Android-u.

Tako bismo alternativne prodavnice aplikacijama na iOS-u trebali da vidimo sledeće godine, verovatno prilikom predstavljanja iOS 17 operativnog sistema, a ukoliko se ne pokori ovom zahtevu EU regulatora, Apple bi mogao ostati bez velikog dela prihoda, s obzirom da EU komisija ne prašta tek tako i kad gigantima odredi kaznu, ona ih prilično zaboli.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: