Pronađi članak:

6. 6. 2023.

Apple predstavio novi 15-inčni MacBook Air



Apple je predstavio novi 15-inčni MacBook Air na svojoj Vorldvide Developers Conference 2023. Apple tvrdi da će uređaj biti „najbolji 15-inčni laptop na svetu“. Doći će sa Apple-ovim M2 čipom, sa osmojezgarnim CPU-om, 10-jezgarnim GPU-om i 16-jezgarnim neuronskim motorom.

Novi model je debeo 11,5 mm, što Apple kaže da ga čini najtanjim laptopom od 15 inča na svetu, a težiće nešto više od tri funte. Ima dva USB-C Thunderbolt porta (podržava do 6K eksterni ekran na 60Hz), MagSafe konektor za punjenje i priključak za slušalice i dolazi u ponoćnoj, zvezdanoj, svemirsko sivoj i srebrnoj boji.



Njegov 15,3-inčni IPS ekran sa LED pozadinskim osvetljenjem (sportski okviri od pet milimetara) ima 500 nita osvetljenosti i rezoluciju 2880 k 1864. Tu je i 1080p FaceTime HD veb kamera, tri mikrofona sa „naprednim algoritmima za formiranje snopa“ i šest zvučnika (dva teetera i dva seta vufera koji poništavaju silu) sa prostornim zvukom i Dolbi Atmos.

Novi model počinje od 1.299 dolara (1.199 dolara za obrazovanje) i biće dostupan sledeće nedelje. U međuvremenu, Apple ažurira cenu svog manjeg modela. 13-inčni MacBook Air sa M2 sada počinje od 1099 dolara, a osnovni M1 Air ostaje 999 dolara.

Apple tvrdi da će novi Air biti do 12 puta brži od najbržih Intel MacBook Air modela i da će isporučiti do 18 sati trajanja baterije. Tvrdi se da je 25 procenata svetliji, 40 procenata tanji, dvostruko brži i pola funte lakši od „najprodavanijeg 15-inčnog Intel Core i7 PC laptopa“.

Kao i prethodni MacBook Air modeli, novi 15-inčni će imati dizajn bez ventilatora. Sada će pokretati macOS Ventura, a zatim macOS Sonoma kada se pojavi ove jeseni. Memorija se može konfigurisati do 24GB, sa skladištem do 2TB.

Novi laptop predstavlja izdanje srednjeg opsega za Apple, koji je ranije imao prilično veliki jaz u ceni između svojih 13-inčnih MacBook ponuda i većih modela premijum cena. Air od 15 inča će verovatno služiti publici koja želi veliki ekran, ali joj nije potrebna dodatna računarska snaga (i cena) Pro modela od 14 inča i 16 inča.

Veličina od 15 inča takođe može poslužiti kao zgodna sredina između trenutnih Appleovih 14-inčnih i 16-inčnih ponuda. Ljubitelji macOS-a već nekoliko godina nisu imali ubedljivu opciju od 15 inča. Ekran od 14 inča se često smatra premalim za udobno korišćenje nekih kreativnih programa, dok 16-inčni Pro može biti težak za nošenje pored perifernih uređaja i opreme za kameru. Lagani 15-inčni može naći dom sa korisnicima koji su bili uhvaćeni između njih dvoje u poslednjih nekoliko godina.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: